ЖУРНАЛИСТИКАНИНГ БУГУНГИ КУНДА ЖАМИЯТДА ТУТГАН ЎРНИ - Азимов Фарход Тешабоевич; Хамраева Умида Мадримовна (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Мазкур мақолада журналистиканинг бугунги кунда жамиятда тутган ўрни ва аҳамияти yоритилган. Журналистиканинг янги дунёқарашни шакллантиришдаги роли, сўз ва матбуот эркинлигини таъминлашдаги аҳамияти, жамоатчилик фикрига таъсири ҳамда давлат органлари фаолияти устидан жамоатчилик назоратини амалга оширишдаги ўрни таҳлил қилинган. Шунингдек, мустақиллик йилларида ОАВ соҳасида амалга оширилган ислоҳотлар, рақамли платформаларнинг журналистикага кўрсатган таъсири, хусусий оммавий ахборот воситаларининг пайдо бўлиши ва матбуотнинг соғлом жамият қуришдаги вазифаси баён этилган.