Tabiat bilan tanishtirish bolalarni estetik tarbiyalashning asosiy vositasi sifatida - Xamidova , Sabohat (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga tabiat bilan tanishtirishning dolzarbligi,ahamiyati hamda, tabiatga to‘gri munosabatni tarbiyalash va hissiy tajribaga asoslangan, atrof-muhit haqidagi real bilimlarni anglashning ta’limiy vositasi ekanligi haqida ma’lumot berilgan.