6-7 yoshli bolalarni maktabga tayyorlashda oila, maktab hamkorligi vositasidan foydalanish - Karimiva , Muslima (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotining oila va maktab bilan hmkorlik masalalari va undan ko’zlangan maqsad va natijalar bayon etilgan. Bolalarni maktabga tayyorlash jarayonining dolzarbligi hamda tarniyachining vazifalari haqida yoritilgan. Maktabga tayyorlash qizg’in jarayonligi, maktabga o’tish davrining xususiyatlari bo’yicha fikr va mulohazalar berilgan.