Maktabgacha yoshdagi bolalarda tafakkur muammosi va uning yosh davrlarida rivojlanishi - Allamuratova , Gulshat (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda tafakkur muammosi va uning yosh davrlarida rivojlanishi haqida yoritilgan boʻlib, bolalar tafakkuri ularning turmush tajribalarining orta borishi, turli xil narsalarga doir bilim va tushunchalarning koʻpayishi bilan bogʻlikligi haqida fikrlar bildirilgan.