Maxsus san’at maktablarida o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus san’at maktablarida faoliyat yuritayotgan o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishning nazariy va amaliy masalalari yoritilgan. San’at ta’limi tizimida o‘qituvchilarning badiiy, pedagogik, ijodiy va innovatsion salohiyatini oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada Shovdirov S.A. va boshqa zamonaviy olimlarning san’at ta’limida kompetensiyaviy yondashuv bo‘yicha ilmiy qarashlariga tayanilgan holda, o‘qituvchilarning metodik tayyorgarligini takomillashtirishning pedagogik asoslari ochib berilgan. Tadqiqotda malaka oshirish, ilg‘or pedagogik texnologiyalarni qo‘llash, raqamli ta’lim vositalaridan foydalanish va ijodiy faoliyatni rag‘batlantirish o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishda muhim omillar sifatida ko‘rsatilgan.