TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA 5-7-SINF O‘QUVCHILARDA BADIIY IJODKORLIK KOMPETENTSIYASINI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlik kompetentsiyasini shakllantirish va rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslarida kreativlik, vizual tafakkur va estetik qarashlarni rivojlantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, innovatsion metodlar va interaktiv usullar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish imkoniyatlari va samarali metodik vositalar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, badiiy ijodkorlik kompetentsiyasini tizimli va metodik yondashuv bilan rivojlantirish o‘quvchilarning ijodiy fikrlash va san’atga bo‘lgan qiziqishini sezilarli darajada oshiradi.