INNOVATSIYON IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYAVIY XIZMATLAR KOʻLAMINI KENGAYTIRISH YOʻLLARI - Sharipov , Zafarbek (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion iqtisodiyot sharoitida moliyaviy xizmatlar koʻlamini kengaytirishning dolzarb masalalari tahsil qilinadi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar va raqamli transformatsiya jarayonlarining moliyaviy sohaga taʼsiri chuqur oʻrganilgan, shuningdek, moliyaviy xizmatlarning yangi turlari va ularni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotning asosiy eʼtibori FinTex, open banking, blockchain, sunʼiy intellekt va bulutli hisoblash kabi innovatsion texnologiyalarning moliyaviy xizmatlar koʻlamini kengaytirishdagi oʻrni va ahamiyatiga qaratilgan. Maqolada moliyaviy xizmatlar bozori rivojlanishining zamonaviy tendensiyalari, shu jumladan, raqamli bank xizmatlari, mobil toʻlov tizimlari, mikrocreditlash, crowdinvesting va insurtex kabi yoʻnalishlarning oʻrganilishi natijalari keltirilgan. Shuningdek, moliyaviy inklyuzivlikni taʼminlash, aholining moliyaviy savodxonligini oshirish va moliyaviy xizmatlar isteʼmolchilari huquqlarini himoya qilish masalalari yoritilgan.