Manzara janrida tasvir va tasavvur uyg‘unligi - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada manzara janrida tasvir va tasavvur uyg‘unligi o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirish, makoniy tafakkur va rang-shakl uyg‘unligini oshirish hamda amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Manzara janrida ishlash orqali talabalar tabiatni kuzatish, vizual tafakkurini rivojlantirish va o‘z tasavvurlarini amalda ifodalash imkoniga ega bo‘ladilar. Shu bilan birga, maqolada manzara janrini dars jarayoniga integratsiya qilishning pedagogik va didaktik imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.