NATYURMORT JANRIDA RANG VA KOMPOZITSIYA O‘QITISH METODIKASI - Tolibova Umida Davlat qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida natyurmort janrini o‘qitish metodikasi va uning rang, kompozitsiya hamda badiiy tafakkur rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada natyurmortning pedagogik ahamiyati, rang va shakl munosabatlarini o‘quv jarayonida o‘rgatish usullari, talabalarda estetik did va ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maqolada Shovdirov S.A.ning san’at ta’limi bo‘yicha ilmiy ishlari va amaliy tavsiyalari asosida natyurmort kompozitsiyasini o‘qitishda samarali metodik yondashuvlar taqdim etiladi.