5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA KREATIV IJODKORLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola maktabning 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida kreativ ijodkorlik kompetensiyalarini rivojlantirishning samarali metodlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning ijodiy fikrlash, tasviriy ifoda va fantaziyasini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va turli texnikalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish jarayonidagi muhim omillarni aniqlash va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.