Alisher Navoiy Asarlarida Rang Massasining Badiiy Ifodasi va Uning Ilmiy Tahlili - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Alisher Navoiy asarlarida rang massasining badiiy ifodasi va uning ilmiy tahlilini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda rang massasining obrazlarni jonlantirish, estetik hissiyotlarni yetkazish va kompozitsion muvozanatni yaratishdagi roli batafsil tahlil qilinadi. Navoiy ijodidagi badiiy obrazlarning ranglar orqali vizual ifodalanishi, fon bilan uyg‘unligi va rang kombinatsiyalarining psixologik ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari tasviriy san’at darslarida rang massasi bilan ishlashning metodik jihatlarini aniqlash va o‘quvchilarda ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirishga imkon beradi.