NUROTA KASHTA SAN’ATIDAN FOYDALANIB AYOLLAR LIBOSLARINING MILLIY DIZAYN-LOYIHASINI ISHLAB CHIQISH - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Nurota kashta san’ati elementlaridan foydalanib ayollar milliy liboslarining dizayn-loyihasini yaratishning badiiy, estetik hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Nurota kashtachiligi o‘zining betakror naqshlari, ramziy mazmuni va rang uyg‘unligi bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada milliy kashta san’ati namunalarini zamonaviy moda dizayniga uyg‘unlashtirish yo‘llari, dizayn jarayonining bosqichlari, rang va naqsh tanlashning psixologik asoslari, shuningdek, milliy qadriyatlarni zamonaviy estetik qarashlar bilan uyg‘unlashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Nurota kashta elementlarini qo‘llash ayollar liboslariga milliylik, nafislik va badiiy ifoda beradi.