Tasviriy san’at darslarida rang tushunchasi va kompozitsiyani o‘rgatishning pedagogik imkoniyatlari - Gadoyev Ibrohim Niyozovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarda rang tushunchasi va kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Maqolada turli didaktik usullar, interfaol metodlar va amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, rang uyg‘unligi, shakl va kompozitsiya orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rag‘batlantirish metodik imkoniyatlari yoritilgan.