UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNING TASVIRIY VA GRAFIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (8-9 SINFLAR MISOLIDA) - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8-9-sinf o‘quvchilarining tasviriy va grafik kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasi o‘rganiladi. Grafik va tasviriy savodxonlik o‘quvchilarda vizual tafakkur, kompozitsion fikrlash va ijodiy ifodani shakllantirishga yordam beradi. Maqolada interfaol pedagogik metodlar, amaliy mashg‘ulotlar va innovatsion texnologiyalar orqali o‘quvchilarning ijodiy va grafik ko‘nikmalarini takomillashtirish usullari ta’kidlangan. Shu bilan birga, o‘qituvchining yo‘riqchilik roli, baholash tizimi va o‘quvchilarni rag‘batlantirishning samarali yo‘llari ham keltirilgan. Maqola o‘quvchilarning individual va guruhdagi ijodiy faoliyatini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.