BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI PIRLS XALQARO BAHOLASH NAZORATIGA TAYYORLASH METODIKASI - Ahmadaliyeva , Gulhayo; Rajabova , Nodirabegim (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Tezisda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini PIRLS xalqaro baholash nazoratiga tayyorlash metodikasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning o‘qish savodxonligini rivojlantirishga qaratilgan samarali metodik yondashuvlar, o‘qitish strategiyalari hamda interfaol usullarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, PIRLS talablari asosida o‘quvchilarning matn bilan ishlash, tushunish va tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari asoslab berilgan. Tezis natijalari boshlang‘ich ta’lim sifatini oshirish va xalqaro baholash tizimiga tayyorgarlik samaradorligini kuchaytirishga xizmat qiladi.