TARIXIY BITIKLARNI TARJIMA QILISHDA UCHRAYDIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Kurbanova , Zulaykho (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Tarjima faoliyati insoniyat sivilizatsiyasi tarixida madaniyatlararo muloqotning asosiy vositasi sifatida shakllangan. Tarjimonlik — nafaqat so‘zlarni bir tildan boshqasiga o‘tkazish, balki ikki madaniyat, tarixiy davr va dunyoqarash o‘rtasida ko‘prik o‘rnatish jarayonidir. Shu nuqtai nazardan, tarixiy asarlarni tarjima qilish eng murakkab tarjima turlaridan biridir.