YURAK ISHEMIK KASALLIGI: SABABLARI, BELGILARI VA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI - Maxkamov Abror Bahramjon og'li (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Zamonaviy sog‘liqni saqlash sharoitida Ishemiya yurak kasalligi (inglizcha: Ischemic Heart Disease, IHD) yurak-qon tomir tizimining asosiy xavf omillaridan biri bo‘lib qolmoqda. Ushbu maqolada kasallikning shakllanish sabablari, asosiy klinik belgilar, tashxis usullari hamda zamonaviy davolash metodlari tahlil qilinadi. Maqola shuningdek, bemorlar uchun profilaktika chora-tadbirlarining ahamiyatini ham yoritib beradi.