BOSHLANG‘ICH SINF TABIAT FANLARI DARSIDA SUN’IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL ISH VA GURUH ISHLARI METODIKASI - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida sun’iy intellekt vositalaridan foydalangan holda o‘quvchilarning mustaqil ish va guruh ishlari metodikasi yoritiladi. AI texnologiyalari yordamida tashkil etilgan interfaol va shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tadqiqot va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Maqolada AI platformalari (ChatGPT, ClassPoint AI, Quizizz AI) orqali o‘quvchilarning individual va guruh ishlari qanday samarali tashkil etilishi, dars jarayonida o‘qituvchining roli hamda ta’lim jarayonini differensiallashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.