TURKIYADA MEHMONXONA BIZNESINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Milikov, Xumoyun (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada Turkiyada mehmonxona biznesining hozirgi holati, raqamlashtirish, ekologik barqarorlik, xizmat sifati va davlat siyosati orqali rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqot metodologiyasi sifatida ilmiy adabiyotlarni kontent-tahlili va statistik ma’lumotlarga asoslangan chiziqli grafik tahlili qo‘llanildi. Natijalar yashil turizm, innovatsiyalar va xizmat sifati mehmonxonalar raqobatbardoshligini oshirayotganini ko‘rsatadi.