MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISH ORQALI AHOLINING IQTISODIY FAOLLIGINI KUCHAYTIRISH - Bozorboyev Diyorbek Po'lat o'g'li (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqola aholining moliyaviy savodxonligini oshirish orqali ularning iqtisodiy faolligini kuchaytirish imkoniyatlarini ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqot shaxslar va oilalarning daromad, xarajat, tejash, investitsiya va kredit masalalarini tushunish qobiliyatini oshirish, moliyaviy qarorlarni ongli qabul qilish, moliyaviy risklarni kamaytirish va moliya bozorida ishtirok etishni rag‘batlantirish mexanizmlarini o‘rganadi. Shu bilan birga, maqolada davlat, banklar va nodavlat tashkilotlar tomonidan amalga oshiriladigan moliyaviy ta’lim, seminarlar, onlayn kurslar va maslahat tizimlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, moliyaviy savodxonlikni oshirish milliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishi va aholining iqtisodiy faolligini sezilarli darajada kuchaytirishda muhim ahamiyatga ega.