MIGRATSIYA JARAYONLARINING HUQUQIY TARTIBGA SOLINISHI: XALQARO AMALIYOT VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Aliyev Asilbek Baxromovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada migratsiya jarayonlarining huquqiy tartibga solinishi masalalari, xalqaro huquqiy me’yorlar va O‘zbekiston Respublikasidagi tajriba tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida migratsiya jarayonini boshqarish, migrantlarning huquqlari va majburiyatlari, xalqaro konvensiyalar va O‘zbekiston qonunchiligi bilan solishtirma tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada mehnat migratsiyasi, qochqinlar va muhojirlar bilan bog‘liq dolzarb muammolar, ularni huquqiy tartibga solish mexanizmlari o‘rganilgan.