KLASTER TIZIMIDA KORPORATIV BOSHQARUV VA STRATEGIK QAROR QABUL QILISH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada klaster tizimida korporativ boshqaruv va strategik qaror qabul qilishning mohiyati, tamoyillari va samarali mexanizmlari yoritilgan. Klasterlar ichida korporativ boshqaruv yagona maqsadga yo‘naltirilgan strategiyalarni ishlab chiqish, resurslarni optimal taqsimlash va innovatsion loyihalarni amalga oshirishni ta’minlaydi. Maqolada korporativ boshqaruvning strukturalari, qaror qabul qilish jarayonlari, monitoring va baholash tizimlari hamda strategik rejalashtirishdagi roli tahlil qilingan. Shu bilan birga, klaster korxonalarining ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik jihatdan barqarorligini ta’minlashda korporativ boshqaruvning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.