IQTISODIY SIYOSAT VA INSON KAPITALI: TA’LIM VA SOG‘LIQNI SAQLASH XARAJATLARINING SAMARASI - Asrayev , Shavkat (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada inson kapitali tushunchasi, uning iqtisodiy rivojlanishdagi roli va ta’lim hamda sog‘liqni saqlash sohalariga ajratiladigan xarajatlarning samarasi tahlil qilinadi. Ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimlariga sarmoya kiritish uzoq muddatda ishchi kuchining sifatini oshirish, iqtisodiy samaradorlikni kuchaytirish va barqaror rivojlanishga hissa qo‘shadi. Maqolada O‘zbekiston tajribasi hamda xalqaro tajribalar misol qilib keltiriladi.