БЕҲБУДИЙ ЖАДИДЛАР РАҲНАМОСИ - Азимов , Фарход (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Маҳмудхўжа Беҳбудий, Мунавварқори Абдурашидхонов сингари Туркистон жадидлари халқни қолоқлик ва диний хурофотдан озод этиш, шариат тамойилларини ислоҳ қилиш, халққа маърифат тарқатиш ва миллий мухториятга эришиш гоясини илгари сурадилар. Жадидлар миллий бирлик, маънавий-маърифий ислохотлар билан жамиятни янгилаш, юксалтириш йўлларини излаганлар. Ушбу курс ишида ана шу ҳақида сўз боради.