SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI ADAPTIV BOSHQARUV TIZIMLARI VA ULARNING SANOAT MASHINALARIDAGI QO‘LLANILISHI - Jo‘raxanov, Yusufjon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) asosidagi adaptiv boshqaruv tizimlarining sanoat mashinalarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Adaptiv boshqaruv tizimlari mashinalarning ish samaradorligini oshirish, nosozliklarni oldindan aniqlash va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishga imkon beradi. Maqolada AI algoritmlari, sensor tizimlari va real vaqt monitoringi yordamida amalga oshiriladigan boshqaruv jarayonlari ko‘rib chiqiladi, shuningdek, sanoat mashinalarida ularning afzalliklari muhokama qilinadi.