TEXNOLOGIK MASHINALARDA ENERGIYA SARFINI OPTIMALLASHTIRISH VA BOSHQARISH USULLARI - Jo‘raxanov, Yusufjon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida texnologik mashinalarning energiya sarfini optimallashtirish va boshqarishning zamonaviy usullari yoritilgan. Energiya samaradorligini oshirishda texnologik jarayonlarni tahlil qilish, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini joriy etish, raqamli monitoring, hamda energiya tejamkor drayv va motor texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati ko‘rsatilgan. Maqolada real ishlab chiqarish amaliyotlari asosida samarali energiya boshqaruvi natijasida ishlab chiqarish xarajatlari kamayishi va ekologik barqarorlikning yaxshilanishi tahlil qilingan.