RAUF PARFI SHE’RIYATIDA INDIVIDUALIZM - Hasanova , Shahinabonu (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Rauf Parfi ijodi o‘zbek she’riyatida individualizm ruhining eng yorqin namoyonlaridan biridir. Shoirning lirik asarlarida insonning ichki dunyosi, ruhiy iztiroblari, yolg‘izlik va o‘zlikni anglash jarayoni chuqur falsafiy ohangda ifodalanadi. Parfi she’riyatida individualizm shaxs erkinligi, tafakkur mustaqilligi va yaratuvchilik g‘oyasi bilan uyg‘unlashadi. U o‘z asarlarida jamiyatdagi rasmiy qoliplarni rad etib, inson qalbining cheksiz imkoniyatlarini madh etadi. Shoir poetik ifoda vositalarini yangicha badiiy-estetik yondashuv bilan boyitgan holda o‘zbek she’riyatiga yangi mazmuniy qatlam olib kirdi. Rauf Parfi ijodining falsafiy mohiyati va individualistik ruhini tahlil qilish o‘zbek adabiyotining modernizatsiya jarayonlarini chuqur anglashga yordam beradi.