TIJORAT BANKLARINING KREDIT SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH (IPOTEKA BANK MISOLIDA) - Panjiyev , Behruz (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Tijorat banklari har qanday mamlakat moliyaviy tizimining asosi bo‘lib, ular jamg‘armalarni jalb qilish, moliyaviy vositachilikni amalga oshirish va xo‘jalik yurituvchi subyektlarga kredit ajratish orqali iqtisodiy rivojlanishni qo‘llab quvvatlaydi. Banklarning samarali faoliyati ularning kredit siyosatiga bog‘liq bo‘lib, ushbu siyosat iqtisodiy sharoitlar, risklarni boshqarish va kreditlash strategiyalariga asoslanadi.