OLIY TA’LIMDA MUAMMOLI VA FANLARARO YONDASHUV ORQALI TALABALARDA IJODIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Boltayeva , Zilola (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada talabalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirishda muammoli vaziyatlar va fanlararo integratsiya pedagogik strategiyasi tahlil qilinadi. Oliy ta’limda turli fanlarni birlashtirish orqali talabalarni innovatsion yechimlar yaratishga rag‘batlantirish, muammoli vaziyatlarda analitik va kreativ tafakkurini shakllantirishning samarali metodlari yoritilgan. Shu bilan birga, maqolada ijodiy fikrlashni baholash mezonlari va akademik muhitning roli ham keng ko‘lamda tahlil qilinadi.