O‘ZBEK TILIDA ISTE’MOL DOIRASIGA KO‘RA LEKSIKANING TASNIFI VA ATAMASHUNOSLIK MASALALARI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tili leksikasining iste’mol doirasiga ko‘ra tasnifi, neytral va chegaralangan leksika tushunchalari, shuningdek, terminologiya va kasb-hunar leksikasining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Maqolada umumxalq ishlatadigan so‘zlar, ilmiy atamalar, professionalizmlar, dialektizmlar hamda argo va jargonlarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘zbek atamashunosligi oldida turgan dolzarb muammolar, atama va professional so‘zlarning o‘zaro farqlari, determinatsiya hodisasi ham nazariy va amaliy jihatdan izohlangan.