O‘ZBEK TILIDA O‘Z VA O‘ZLASHGAN QATLAMLARNING SHAKLLANISHI HAMDA ULARNING LEKSIK TIZIMDAGI O’RNI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tili leksikasining asosiy qatlamlari — o‘z so‘zlar va o‘zlashma so‘zlar tizimli tahlil qilinadi. Unda umumturkiy, arabcha, fors-tojikcha hamda ruscha-baynalmilal so‘zlarning o‘zbek tilidagi o‘rni, ularning shakllanish sabablari, til taraqqiyotiga ta’siri hamda semantik o‘zgarish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada ichki va tashqi resurslar, affiksoidlar hamda bilingvizm hodisasi haqida ham ma’lumot beriladi.