SOMATIK FRAZEOLOGIZMLARNING QO’LLANILISH DOIRASI - Sog’inboyeva Shahzoda Baxtiyor qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada frazeologik birliklarning somatik tipi tahlil qilinib, ular orqali o‘zbek xalqi madaniyatida olamni anglashda inson a’zolari bilan bog‘liq lisoniy birliklar o‘rganilgan. Bunda ma’no ko‘chishi, kengayishi va torayishi kabi semantik jarayonlar madaniy qolip sifatida lingvokulturologik jihatdan qiymatga ega ekanligi ma’lum bo‘ladi.