EHTIYOJ FAOLLIKNI YUZAGA KELTIRUVCHI TURTKI SIFATIDA - JO‘RAYEVA , XOLIDA; XAYRULLOYEVA , GULBAHOR; SHOMUROTOV , ULUGBEK (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada ehtiyoj tushunchasi va uning inson faoliyatidagi roli yoritiladi. Ehtiyoj shaxsning ichki holati sifatida uning faolligini yuzaga keltiruvchi asosiy turtki ekanligi ilmiy-nazariy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, ehtiyojning biologik va ijtimoiy turlari, ularning motivatsiya jarayonidagi o‘rni hamda ehtiyoj–maqsad–faollik o‘zaro bog‘liqligi izohlanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, har qanday faoliyatning boshlanishi va davom etishi inson ehtiyojlari bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ehtiyojlar qondirilgan sari yangi, yanada yuqori darajadagi ehtiyojlar shakllanadi.