O‘ZBEKISTONNING ZAMONAVIY MADANIY DIPLOMATIYASI: YANGI TENDENSIYALAR VA XALQARO TAJRIBA - Asrorxo‘jayeva, Ma’muraxon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining madaniy merosni asrash va targ‘ib etish sohasidagi xalqaro hamkorligi, xususan YUNESKO bilan olib borilayotgan faoliyati tahlil qilingan. Mamlakatning moddiy va nomoddiy madaniy merosini himoya qilishga qaratilgan xalqaro huquqiy asoslar, milliy qonunchilik me’yorlari hamda YUNESKOning “Butunjahon merosi” va “Insoniyatning nomoddiy madaniy merosi” ro‘yxatlariga kiritilgan O‘zbekiston ob’yektlari o‘rganilgan. Maqola madaniy merosni himoya qilishni nafaqat tarixiy jihatlama ahamiyatini, balki uni zamonaviy diplomatik munosabatlarning muhim tarkibiy elementi sifatida baholaydi.