XX asr ikkinchi yarmida ASEAN tashkil topishi va Janubi-sharqiy Osiyoda tutgan o’rni - Sabina Yakubova Xudayberdi qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu tezisda Janubi-Sharqiy Osiyo mamlakatlarining integratsion jarayonlari, xususan, 1967-yilda ASEAN tashkil topishining mintaqada modernizatsiya va iqtisodiy taraqqiyotga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida siyosiy barqarorlik, iqtisodiy hamkorlik va ijtimoiy modernizatsiya yo‘nalishlari alohida o‘rganilgan.