O‘ZBEK XALQ ERTAKLARIDA MILLIY QADRIYATLAR KONSEPTINING VERBAL IFODASI (“ZUMRAD VA QIMMAT” ERTAGI MISOLIDA) - Kuranbayeva Feruza Sultanazarovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada o‘zbek xalq ertaklari konseptosferasida milliy qadriyatlarning lingvokognitiv ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Xususan, “Zumrad va Qimmat” ertagi misolida mehnatsevarlik, halollik, odob, mehr-oqibat, adolat va kattaga hurmat kabi konseptlarning til vositalari orqali verbalizatsiyasi yoritiladi.