MUSTAQIL TA’LIM JARAYONIDA TALABALAR IJODIY FAOLIYATINI TASHKIL ETISHNING SAMARALI USULLARI (Amaliy bezak san’ati misolida) - Ibadullayeva Nigora Egamberganovna; Jumaniyazova Feruza Xursandbekovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida mustaqil ta’lim jarayonida talabalar ijodiy faoliyatini tashkil etishning samarali metodlari amaliy bezak san’ati misolida tahlil qilinadi. Talabalarning badiiy tafakkurini rivojlantirish, mustaqil ishlash kompetensiyalarini shakllantirish va amaliy ijodiy vazifalarni samarali tashkil etishning metodik asoslari yoritiladi. Tadqiqot natijasida mustaqil ta’limni loyihalash, ijodiy topshiriqlar tizimini ishlab chiqish va baholash mezonlarini takomillashtirish zarurligi asoslab beriladi.