OG‘IZ BO‘SHLIG‘I GIGIYENASI VA UNING TISH SOG‘LIG‘IDAGI O‘RNI - Abduraxmonova , Shohista (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasining tish sog‘lig‘ini saqlashdagi o‘rni, uning profilaktik ahamiyati hamda zamonaviy parvarish vositalarining samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot davomida og‘iz gigiyenasiga rioya etish darajasi, tish emali va milk to‘qimalarining holati o‘rganilgan. Shuningdek, yoshlar orasida gigiyenik madaniyatni oshirish va kasalliklarning oldini olishga qaratilgan tavsiyalar berilgan. Maqola natijalari og‘iz gigiyenasiga e’tibor qaratishning tish kasalliklarini kamaytirishdagi ahamiyatini ilmiy asoslab beradi.