QARIYALARDA TISH QATTIQ TO‘QIMALARI GIPERESTEZIYASINING KLINIK XUSUSIYATLARI VA DAVOLASH SAMARADORLIGI - Saidova Muxlisa Axrorovna; Tojiboyeva Madinaxon Tursunali qizi; Nurmamatova Qurbonoy Choriyevna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur tezis qariyalar va keksalik yoshidagi bemorlarda tish qattiq to‘qimalari giperesteziyasining klinik xususiyatlari, etiologiyasi, diagnostikasi va davolash samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida ushbu patologiyaning rivojlanishida yoshga bog‘liq morfofunksional o‘zgarishlar, milk retsessiyasi, dentinning ochilishi hamda umumiy somatik kasalliklarning roli tahlil qilindi. Kompleks davolash usullarining qo‘llanilishi natijasida sezuvchanlikni kamaytirish va bemorlarning hayot sifatini yaxshilashga erishildi.