ATOQLI OT TUSHUNCHASINING LINGVISTIK TALQINI - Tangriyeva Ozoda Allabergenovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada atoqli ot tushunchasining lingvistik talqini ko'rib chiqiladi. Maqolada atoqli otning turdosh otdan farqlanish mezonlari, uning semantik xususiyatlari, referensiya muammosi va zamonaviy til falsafasidagi asosiy nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Mill, Frege, Russell va Kripke kabi G'arb faylasuflari, shuningdek, E.Begmatov, S.Qorayev va boshqa o'zbek tilshunos olimlari tadqiqotlari asosida atoqli otning lingvistik mohiyati yoritiladi. Onomastika fanining o'zbek tilshunosligidagi rivoji va hozirgi holati ham alohida ko'rib chiqiladi.