ABDULLA AVLONIY ADABIY MEROSINING BUGUNGI TA’LIMDAGI AHAMIYATI (“TURKIY GULISTON YOXUD AXLOQ” ASARI MISOLIDA) - Masharipova Yorqinoy Ravshanbek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida hayoti va ijodi bilan o‘z o‘rniga ega bo‘lgan ijodkor, ma’rifatpavar va o‘zbek milliy pedagogikasining otasi hisoblangan Abdulla Avloniyning “Turkiy guliston yoxud axloq” asari muhokama qilindi. Shuningdek, mazkur kitobdagi g‘oyalarning bugungi kunda ham dolzarbligi va ularning ta’lim-tarbiyadagi ahamiyati ko‘rsatildi.