MAFKURAVIY TA’SIR VA TAHDIDLARNI TADQIQ ETISHGA DOIR NAZARIY YONDASHUVLAR - Sardor Ashurov (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada mafkuraviy ta’sir, siyosiy mavkura, mafkuraviy tahdid tushunchalari, ularni tadqiq eilishi borasidagi nazariy yondashuvlar, olimlarning qarashlari va fikrlari atroflicha o‘rganilgan. Maqolada mafkura va mafkuraviy tahdid, siyosiy mafkura borasida siyosiy maktablarning qiyosiy tahlili amalga oshirilgan bo‘lib, unda har bir maktabning konseptual yondashuvlari aniq argumentlari bilan asoslanadi. Shuningdek, tushunchaning falsafiy va sotsiologik talqini ham tahlil etilgan bo‘lib, jamiyat ijtimoiy onggiga mafkuraviy ta’sirning asosiy xususiyatlari ochib berilgan.