Simvolik birliklar va metaforalarning milliy xususiyatlari ( aniq narsada tahlil qiling misol uchun zamonaviy botlardan telegram, instagram, facebook,tik tok) - Xolisov Azizbek Shokirjon o‘g‘li (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Simvolik birliklar - bu ayrim so‘zlar, belgilar yoki obrazlarning ramziy ma’noga ega bo‘lib, chuqur ma’naviy yoki madaniy ma’no anglatishi. Masalan: 1) “Tulpor” - o‘zbek xalqi timsolida tezlik, qudrat va sadoqat ramzi; 2) “Ko‘hna daraxt” – uzoq tarix, ota-bobolar merosi timsoli; 3) “Anor” – farovonlik, baraka, ko‘payish ramzi. Kalit so‘zlar. Metafora, simvolik birliklar, shaharsozlik, o‘zbek xalqi, Instagram, telegram. Bu ramzlar milliy ongda mustahkam o‘rnashgan va xalq og‘zaki ijodiyoti, adabiyot, san’atda tez-tez qo‘llaniladi. Metafora esa, bir narsa yoki hodisani boshqa bir narsa orqali obrazli tarzda ifodalash vositasi. Ular ko‘pincha simvolik birliklarga asoslanadi.