KESARCHA KESISHDAN KEYIN BACHADON CHANDIG‘I REPARATSIYASINI OPTIMALLASHTIRISHDA BLOODSTOPNING SAMARADORLIGI - Yuldashev S.A. (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotning maqsadi kesarcha kesish operatsiyasida BloodStop gemostatik Mazkur tadqiqot kesarcha kesish operatsiyasida BloodStop gemostatik vositasining miometriy reparatsiyasi va bachadon chandig‘i shakllanishiga taʼsirini klinik va eksperimental jihatdan baholashga qaratildi. Bemorlar uch guruhga ajratildi: nazorat, anʼanaviy gemostatik gellar qo‘llanilgan va BloodStop qo‘llanilgan guruh. Ultratovush va morfologik tahlillar natijalari BloodStop qo‘llanilganda bachadon involyutsiyasi tezlashishi, chandiq qalinligi va mustahkamligi oshishi hamda miometriy yupqalashishi kamayishini ko‘rsatdi. Eksperimental tadqiqotlarda mazkur vosita minimal yallig‘lanish reaksiyasi va fibrozning past darajasi bilan xarakterlangan optimal reparativ jarayonlarni taʼminladi. Olingan natijalar BloodStopning yuqori samaradorligi va miometriyning funksional tiklanishini yaxshilashdagi ahamiyatini tasdiqlaydi.