Metonimik jarayonlarning semantik-mantiqiy mexanizmlari - Ergasheva Nozima Xasan qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Anotatsiya. Mazkur maqolada metonimik jarayonlarning semantik-mantiqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Metonimiya til tizimida ma’no hosil qilishning muhim vositalaridan biri sifatida ko‘rib chiqilib, uning konseptual elementlar o‘rtasidagi aloqadorlik asosida yuzaga kelishi yoritiladi. Tadqiqotda metonimik ko‘chishning assotsiativ tafakkur, kategoriyalash va referensial siljish kabi mantiqiy asoslari hamda ularning nutqdagi ma’no yaratish jarayonidagi o‘rni izohlanadi.