NEFT-GAZ SANOATIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR RIVOJLANISHINING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Mallayev Sirojiddin Eshdavlatovish (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
ANNOTATSIYA.Ushbu maqolada neft-gaz sanoatida raqamli texnologiyalar rivojlanishining zamonaviy tendensiyalari keng qamrovda tahlil etiladi. Sun'iy intellekt, sanoat narsalar interneti (IIoT), raqamli egizaklar, bulut hisoblash, katta ma'lumotlar tahlili, avtonomlashtirish va kiberhavfsizlik sohasidagi eng so'nggi global tendensiyalar, etakchi kompaniyalar tajribasi, bozor hajmi va o'sish sur'atlari ko'rib chiqiladi. Ushbu tendensiyalarning O'zbekiston neft-gaz sektori uchun ahamiyati va tatbiq etilish imkoniyatlari baholanadi.