Navoiy viloyatida kichik tadbirkorlikni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari - Kurakbayeva Janna Nuskabay qizi; Gafurova Dilobar Karamatovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu ilmiy maqola Navoiy viloyatida kichik tadbirkorlikni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini har tomonlama tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada kichik tadbirkorlikning viloyat iqtisodiyotidagi o‘rni, bandlikni ta’minlash va qashshoqlikni qisqartirishdagi ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqotda moliyaviy va nomoliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining samaradorligi baholanib, mavjud muammolar va ularni hal etish bo‘yicha tavsiyalar ilgari suriladi. Xulosalar viloyatda barqaror iqtisodiy rivojlanishga erishishda kichik tadbirkorlikni yanada samarali qo‘llab-quvvatlash strategiyalarini ishlab chiqishga hissa qo‘shishi mumkin.