NUTQIY KOMPETENSIYASI TUSHUNCHASINING ILMIY-PEDAGOGIK JIHATI VA TARKIBIY TUZULMASI - Turanazarova Nilufar Rahmonqul qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada nutqiy kompetensiya tushunchasining ilmiy-pedagogik mohiyati, uning tarkibiy tuzilmasi hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Kompetentlikning nazariy asoslari, xususan, lingvistika va psixolingvistika bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi hamda kompetensiyaviy yondashuvning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslab beriladi.