TURLI AZOTLI O‘G‘ITLAR BILAN OZIQLANTIRISHNING KUZGI BUG‘DOY DON HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - D.Allaeva (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada kuzgi bug‘doy yetishtirishda turli xil azotli o‘g‘itlanrning turlari va me’yorlarining kuzgi bug‘doy hosildorligiga ta’siri bo‘yicha o‘tkazilgan dala tajribalari natijalari keltirilgan. Tadqiqotda azot me’yorini N180 dan N240 gacha oshirish hamda oziqlantirishda ammiakli selitra, karbamid va ammoniy sulfat o‘g‘itlarini turli fazalarda qo‘llashning samaradorligi qiyosiy tahlil qilingan. Eng yuqori hosildorlik ko‘rsatkichlari qaysi variantlarda kuzatilgani ilmiy asoslab berilgan.