MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI BOLALARINI OILADA AXLOQIY TARBIYALASH VOSITALARI - Jabborova , Saodat (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkiloti bolalarini oilada axloqiy tarbiyalash vositalari o‘rganildi. Tadqiqotda ota-onalar, tarbiyachilar va psixologlar ishtirokida so‘rovnoma, suhbat va kuzatuv metodlari qo‘llanilib, oilaviy tarbiyaning asosiy vositalari, ularning samaradorligi hamda bolalarning axloqiy shakllanishiga ta’siri tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, shaxsiy namuna, og‘zaki tarbiya, rag‘bat va tanbeh tizimi, shuningdek, an’anaviy oilaviy marosimlar bolalarning axloqiy rivojlanishida muhim ahamiyatga ega. Maktabgacha ta’lim muassasalari va oilalar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish axloqiy tarbiyaning samaradorligini oshirishga yordam beradi.